Nieuws   Zoeken 

Engeltje's rijstkoekjes met abrikozensaus
Ingredienten: (4 pers.):
250 g koude gekookte rijst
1 ei (gesplitst)
1 eetl. suiker
2 eetl. melk
40 g bloem
40 g boter
6 eetl. abrikozenjam
1 eetl.citroensap
3 eetl. water of witte wijn
Bereiding:
Maak de rijst los met een vork. Roer de eidooier glad met suiker en melk. Voeg er al roerend de bloem bij en vermeng dit met de rijst. Klop het eiwit stijf en schep het daarna door de massa. Vorm van het deeg nu een tiental platte koekjes. Bak ze in de hete boter aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm op een schaal. Verwarm in een steelpannetje de jam en roer het citroensap en 3 eetlepels water of witte wijn erdoor. Dien de rijstkoekjes warm op en geef de saus er apart bij.
Receptnummer: 3268 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Engeltje
Opmerking:
Heerlijk alternatief in plaats van pannenkoeken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept