Jos' Griekse gehaktballetjes (Keftethes)
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote fijngesnipperde ui
1 eetlepel olie
800 gram rundergehakt
2 koppen paneermeel
2 eieren
3 tot 4 teentjes knoflook
1 kopje geraspte kaas
1 theelepel oregano
1.5 eetlepel peterselie fijngehakt
3 theelepels zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 eetlepels ouzo
1/2 kop bloem
1/2 kop zonnebloemolie
Bereiding:
Fruit de ui in 1 eetlepel olie tot hij goudbruin is. Breng de gefruite ui over in een grote kom en voeg daar alle andere ingredienten aan toe, behalve de bloem en de zonnebloemolie. Goed kneden. Rol hiervan kleine elipsvormige ballen van ca. 6-7 cm. lang. Rol deze vervolgens door de bloem. Verhit de olie in een grote koekenpan en braad de gehaktballen tot ze rondom goed bruin zijn. Leg de gehaktballen even op keukenpapier om de olie er af te deppen. Dit gerecht is eigenlijk een grieks voorgerecht doch opgediend met een zakje (kant en klare) griekse aardappeltjes uit het vriesvak bij uw supermarkt is het een prima hoofdgerecht !!!
Receptnummer: 3355 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Jos Verkerk
Opmerking:
Heerlijk simpel en snel Grieks eten, lukt altijd !!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept