Nieuws   Zoeken 

Natasja's Bulgaarse vleesschotel
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr varkenslappen
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetl olie
2 eetl tomatenpuree
1 eetl paprikapoeder
zout
1/2 l water
2 middelgrote vastkokende aardappels
2 tomaten
100 gr sperziebonen
150 gr langkorrelige rijst
2 eetl gehakte peterselie
Bereiding:
Vlees in blokjes snijden, ui en knoflook schoonmaken en snipperen. Olie verhitten en vlees met ui en knoflooksnippers goed aanbraden. Tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen en al roerend kort meebakken. Het zout en 1/3 van het water toevoegen. Alles aan de kook brengen en het vlees met het deksel op de pan op een zacht vuur 40 min laten smoren. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden, bonen wassen, doppen en breken. De voorbereide groenten en de rijst bij het vlees doen en mengen. Rest van het water toevoegen en aan de kook brengen en nog eens 20 min koken tot de aardappels gaar en de rijst droog is. Met peterselie bestrooid serveren.
Receptnummer: 3363 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept