Nieuws   Zoeken 

Natasja's ovenschotel met aardappels en gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr aardappels (afkokers)
1 theel komijn
2 grote uien
100 gr doorregen spek
1 vleestomaat
1/2 bosje peterselie
olie
300 gr rundergehakt
1 eetl tomatenpuree
zout/peper
1 eetl paneermeel
50 gr belegen kaas geraspt
50 gr boter
Bereiding:
Aardappels wassen en samen met komijn in pan gaar koken. Uien schoonmaken en 1 ui met spek fijnsnijden en de andere in ringen snijden. De tomaten wassen en zonder steelaanzet in dunne plakjes snijden. De peterselie wassen en fijnhakken. Olie in pan verhitten en spekblokjes daarin bakken. Uisnippers bakken tot ze glazig zijn. Het gehakt toevoegen en bakken tot het rul is. Tomatenpuree, peterselie, zout, peper en paneermeel toevoegen en erdoor roeren. Aardappels schillen en in plakjes van ca 1/2 cm dikte snijden. In schaal tomaten, uienringen, gehakt in laagjes inleggen. Eindigen met laagje aardappels. Kaas en botervlokjes erover verdelen. Ca 25 min in voorverwarmde oven op 200 C
Receptnummer: 3374 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept