Nieuws   Zoeken 

Natasja's maisovenschotel met kaneel en gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
l eetl olie
1 teentje knoflook
500 gr rundergehakt
zout/ peper
kaneelpoeder
1 blik maïs netto ca 300 gr
125 gr salami plakjes
4 tomaten
1 theel oregano
150 gr geraspte kaas
2 eetl paneermeel
1 eetl boter
Bereiding:
Ui pellen en snipperen. In een koekenpan de helft van de olie verhitten. Hierin de ui ca 2 min zachtjes bakken. Knoflook persen en meebakken. Gehakt toevoegen en ca 4 min rul bakken. Pittig op smaak brengen met zout, peper en een snufje kaneel. Ovenschaal invetten, gehaktmengsel erin scheppen. Maïs afgieten en over het gehakt verdelen. Salami in repen snijden en over de maïs verdelen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Op de salami rangschikken. Oregano en paper erover strooien. In een kom de geraspte kaas met het paneermeel mengen en over de tomaten verdelen. Boter in kleine stukjes over het kaasmengsel verdelen. Schotel tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. In voorverwarmde oven op 200 C in ca 30 min.
Receptnummer: 3375 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept