Nieuws   Zoeken 

Natasja's rundvlees pie met voorjaarsgroente
Ingredienten: (8 pers.):
300 gr sjalotjes
5 takjes rozemarijn
1 kg runderlappen
75 gr boter
2 dl droge witte wijn
2 groente bouillon tabletten
2 zakjes minikrieltjes ( a 450 gr cela vita)
400 gr worteltjes
2 eetl olijfolie
zout/peper
1 zak peultjes (300 gr bonduelle)
1 blikje pizzadeeg
1 ei
bloem voor bestuiven
ovenschaal inhoud van ca 2 1/2 liter
Bereiding:
Sjalotjes pellen, naaldjes van rozemarijn nemen. Vlees in dobbelsteentjes snijden en droogdeppen. In braadpan boter verhitten. Vlees rondom lichtbruin bakken en uit pan nemen. Sjalotjes aan bakvet toevoegen en met rozemarijn naaldjes ca 2 min al omscheppend fruiten. Wijn en 4 dl water in pan schenken en bouillontabletten erboven verkruimelen. Vlees in pan leggen en afgedekt op laag vuur in ca 2 1/2 uur gaar stoven. Intussen minikrieltjes in plakjes snijden. Worteltjes schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. In ruime pan olie en krieltjes in ca 7 min bakken. Worteltjes en 1 dl water toevoegen afgedekt ca 7 min laten mee stoven. Peultjes toevoegen, omscheppen en op smaak brengen met zout en peper. Vlees en groenten in ovenschaal scheppen. Aanrecht bestuiven met bloem, pizzadeeg uitrollen tot lap iets groter is dan de ovenschaal. In kopje ei loskloppen. Ovenschaal afdekken met het deeg en de randen vastplakken met water. In het midden gaatje maken. Deegdeksel garneren met restjes deeg, deeg bestrijken met losgeklopt ei. Ca 30-35 min in voorverwarmde oven op ca 200 C.
Receptnummer: 3385 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 210 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept