Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
750 gr vastkokende aardappelen
2 uien
25 gr boter
500 gr runder- of lamsgehakt
2 eetl olie
2 eetl cevapcici kruiden of paprika poeder
2 teentjes knoflook
zout/ peper
0,5 l vleesbouillon
1/4 l zure room
150 gr geraspte belegen kaas | Bereiding:
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de aardappelen. Snipper de uien. Bestrijk ovenschaal met boter. Kook de aardappelen bijna gaar, giet ze af en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik. Blancheer de bloemkoolroosjes een paar minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Bak het gehakt in de hete olie rul en gaar. Breng het op smaak met de kruiden, knoflook en zout en peper. Bekleed de bodem van de schaal dakpansgewijs met aardappelschijfjes. Bestrooi met wat zout en peper. Verdeel daarover eerst het gehakt en daarna de bloemkool. Giet de bouillon over de inhoud van de schaal. Verdeel de zure room over de bloemkool en bestrooi met geraspte kaas. Ca 25 min in voorverwarmde oven op ca 190 C |