Ingredienten: (2 pers.):
1 winterwortel
3 bloemkoolroosjes
1 struikje broccoli
1/2 l bouillon
1/2 theel. gemberpoeder
100 gram eiernoedels
2 eieren
scheutje melk
beetje olie om de omelet te bakken
1 theel. sesamolie
| Bereiding:
snijd de wortel in plakjes en de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook ze tot ze beetgaar zijn. Giet af en houd warm. Maak een bouillion met ongeveer 500 ml water en een bouillonblok, voeg hier 1/2 theelepel gember poeder aan toe en breng verder op smaak met peper en zout (of maggi aroma). Breng aan de kook en voeg de eiernoedels toe. Terwijl deze gaar worden, maak je de omelet met de eieren, de melk en wat peper en zout. Snijd die in reepjes. Verdeel groenten en omelet over 2 reuzesoepkommen, als de noedels gaar zijn doe je die, met de boullion, over de groenten. Sprenkel er wat sesamolie over en dien meteen op. |