Ingredienten: (2 pers.):
2 komkommers
Zout en vers gemalen peper
15 gr. dille
1 1/2 dl. slagroom
3 eetl. crème fraîche
1 1/2 - 2 eetl. witte wijn
2 gerookte forelfilets (± 200 gr.) in stukjes van ong. 3 cm.)
| Bereiding:
Komkommers schillen, overlangs halveren en met lepel zaadjes verwijderen. 1 komkommer in dunne plakjes snijden en met zout bestrooien. Andere komkommer in blokjes snijden. Topjes van dille plukken, enkele topjes apart houden. Blokjes komkommer met dille, slagroom en crème fraîche ( met staafmixer) fijn pureren tot soep. Met azijn, zout en peper op smaak brengen. Gezouten komkommerplakjes afspoelen en droogdeppen. Soep in borden schenken. Komkommerplakjes, stukjes forel en toefjes dille erover verdelen. Met peper bestrooien!! |