Ingredienten: (4 pers.):
3 eetlepels pijnboompitten
2-3 eetlepels bakolijfolie
400 g lamsbout in reepjes
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
1 theelepel tijmblaadjes
1 grote aubergine in halve plakken
1 grote venkelknol in dunne plakken
2 eetlepels pastis (b.v.Pernod)
1-2 dl vleesbouillon (van tablet)
2 eetlepels fijngesneden peterselie
| Bereiding:
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan Verhit de bakolijfolie in een grote pan en bak hierin het vlees in 3-5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de knoflook ong. 2 minuten in het achtergebleven braadvet Voeg rozemarijn, tijm, aubergine en venkel toe en bak alles ong. 5 minuten mee. Schenk de pastis en de bouillon erbij en laat de groenten nog 4-5 minuten stoven. Voeg het vlees weer toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verwarm alles nog 3-4 minuten. Strooi voor serveren de peterselie en pijnboompitten erover. |