Ingredienten: (2 pers.):
1 blikje tonijn op water uitlekgewicht ca. 240 gr.
3 eetl. mayonaise
1 eetl. tomatenketchup
enkele druppels Tabasco
1 klein knoflookteentje, uitgeperst
2 theel. fijngesneden bieslook
1 komkommer
3 trostomaten in blokjes
witte peper uit de molen
2 theel. fijngehakte peterselie
enkele slabladeren
12 gevulde olijven, in plakjes
2 eieren, hard gekookt
| Bereiding:
Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de vis in stukjes. Roer in een kom een sausje van mayonaise, tomatenketchup, Tabasco, knoflook en bieslook. Schep de tonijn erdoor. Dek de kom af met plasticfolie en laat alles tot aan verder gebruik in de koelkast staan. Schil de komkommer en snijd hem overlangs door. Neem met een lepeltje het zaad uit de beide helften. Snijd de komkommer daarna in smalle boogjes bestrooi ze met wat zout en laat ze op een zeef uitlekken. Schep er na 10 min. de tomatenblokjes en de peterselie door. Voeg eventueel wat peper toe. Beleg de borden met slabladeren. Schep de tonijnsalade in het midden erop en omring de salades met komkommer en tomaten. Strooi olijvenplakjes over de tonijnsalade. Schik er in partjes gesneden hardgekookte eieren rondom. Om het extra lekker te maken geef ik er wat verschillende soorten brood bij. |