Nieuws   Zoeken 

Marie-louise's zomerchili con carne
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote uien
1 rode en 1 groene paprika
1 rode spaanse peper
3 eetlepels olijfolie
400 gr. rundergehakt
2 teentjes knoflook
1/2 eetlepel chilipoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 vleesbouillontablet
500 gr gezeefde tomaten
500 gr. sperziebonen
zout, peper en tabasco
Bereiding:
Sperziebonen schoonmaken en bijna gaarkoken. Bewaar wel wat kookvocht. Uien pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. In grote braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Knoflook pellen en erboven persen. Ui, paprika en spaanse peper door gehakt scheppen en meebakken in ca. 3 tot 5 min. Chilipoeder, tijm en basterdsuiker door het gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Gezeefde tomaten toevoegen en de sperziebonen. Voeg wat van het kookvocht toe tot alles in vocht staat. Laat alles nog zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen. Op smaak brengen met zout, peper en voor de liefhebbers onder u tabasco. Lekker met rijst, sla of brood.
Receptnummer: 3584 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: marie-louise
Opmerking:
In de winter kun je de sperziebonen uiteraard vervangen door 2 blikken bruine bonen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept