Mirjam's uiensoep met kaastortellini en champignons
Ingredienten: (2 pers.):
3 grote uien
150 g champignons in schijfjes
0,5 liter bouillon (4 maggi bouillonblokjes)
50 g kaastortellini
basilicum/bieslook/knoflook klont boter
Bereiding:
Uien in ringen snijden. Boter (zo weinig mogelijk) verwarmen in pan en uien in ca. 10 minuten op matig vuur langzaam bruin laten worden. Bouillon, basilicum, bieslook en knoflook naar smaak toevoegen en het geheel 15 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens Kaastortelini toevoegen en nogmaals 12 minuten laten koken om tortelini gaar te laten worden. Tot slot de champignonschijfjes nog 5 minuten meekoken. Lekker met plakjes volkorenstokbrood, met een beetje geraspte kaas, even onder de gril laten smelten.
Receptnummer: 3645 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Mirjam Grievink
Opmerking:
Een heel simpel gerecht, maar met een superculinair effect. Om je vingers bij op te eten!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept