Nieuws   Zoeken 

Bea's terrific trifle
Ingredienten: (4 pers.):
half pak lange vingers
aardbeienjam
walnoten
een groot blik vruchtencocktail of perziken
sherry
custard/melk
slagroom
chocoladehagelslag
versierkersjes of chocolaatjes
Bereiding:
gebruik een diepe, brede schaal, liefst van glas. breek de lange vingers in stukken en besmeer die stukken met jam. Bedek hiermee de bodem van de schaal. besprenkel met een paar flinke scheuten sherry. Kraak de noten (ongeveer 15 stuks) hak ze - niet al te - fijn en mix met het uitgelekte blik vruchten. Doe deze massa bovenop de lange vingers. Maak van custard en melk een stevige pudding. (die moet je liefst een paar uur eerder maken zodat hij is afgekoeld). Giet de pudding in de schaal. Neem een groot pak slagroom, klop het met flink wat suiker en bestrijk alles met de slagroom. Versier met chocoladehagelslag en wat kersjes. Bij mijn kinderen het favourite toetje met kerst. .
Receptnummer: 3715 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: bea laport
Opmerking:
Je kunt in plaats van custard ook jelly nemen. Dat maakt het geheel veel lichter, maar naar mijn mening minder lekker. De trifle is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt, zodat alle smaken een beetje door elkaar gaan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept