Nieuws   Zoeken 

Catharina's linzen maaltijd
Ingredienten: (4 pers.):
1 pondspak linzen
1 grote prei
iets zout
50 gram mager rookspek[stukje]
1 laurierblaadje
250 gram gehakt
teentje knoflook
peper,djinten en basilicum
1 groot blik tomatenpuree
Bereiding:
Linzen opzetten met water,zout,de rookspek,laurierblaadje en de prei[in twee stukken gesneden want de prei moet er later weer uit] An de kook brengen ,vuur laag enen 1/12 uur a twee uur latenkoken. De saus als volgt:De ui fruiten,gehakt rul braden,teentje knoflook, peper ,djinten en basilicum erbij. Het blik tomatenpuree en een zelfde blikje water erbij er door roerenen 1 uur zacht laten trekken. Als alles klaar is de prei er ui halen en e saus over de linzen verdelen. Stokbrood en sla erbij en een glaasje wijn ,heerlijk!
Receptnummer: 3781 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Catharina
Opmerking:
Heeft wel een lange bereidingstijd, maar je hoeft weinig te doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept