Ingredienten: (2 pers.):
2 eieren+scheutje melk
olijfolie
2 stukken kipfilet (a100gr)
4 plakjes rauwe ham of rookvlees
pesto
1 pak gezeefde tomaten
ui
peper+zout
| Bereiding:
Bak 2 ommeletten. Bak de kip in de olijfolie bruin. Leg op ieder ommelet 2 plakjes rauwe ham of rookvlees en smeer dit in met pesto (ik doe erzelf altijd lekker veel op). Rol de kip hierin en leg ze in een ovenschaal. Voor de saus: Fruit een ui in olijfolie + 1 theelepel pesto. Voeg de gezeefde tomaten toe en kruid met wat peper en zout (eventueel extra schepje pesto erbij). Als de saus warm is over de kip pakketjes doen en dan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC (heteluchtoven). Dit is erg lekker met röstirondjes en sperciebonen of broccoli. De saus smaakt overal lekker bij en kan bij iedere soort groenten of bijvoorbeeld als barbeque saus worden gebruikt. |