Giuli's suppli-kaasballetjes met basilicum en pijnboompitten
Ingredienten: (6 pers.):
25 gr. pijnboompitten
500 gr. gekruide, gekookte risottorijst
1 middelgroot ei, geklopt
basilicum, fijngesneden
40 gr. parmaham, dungesneden in 18 vierkantjes
60 gr. verse mozzarella, in 18 kleine reepjes gesneden
60 gr. droge broodkruimels
frituurolie
Bereiding:
Verwarm de grill voor, bekleede de bakplaat met folie en rooster de pijnboompitten, zo nu en dan schuddend onder de grill tot ze gelijkmatig goudbruin zijn. Schep ze door de rijst met de eieren en de basilicum. Meng goed. Maak er ongeveer 18 balletjes van ter grootte van een walnoot. Druk met je wijsvinger in het midden van ieder balletje een holletje. Doe er een stukje ham en dan een stukje mozzarella in. Knijp het dicht en maak er weer een balletje van. Rol elk balletje door de broodkruim en zet ze koel weg. Verhit de frituurolie to 190 graden. Bak ze goudbruin in 3 min.
Receptnummer: 3893 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept