Nieuws   Zoeken 

Andalusiche visschotel van Reina
Ingredienten: (4 pers.):
4 visfilets: kabeljauw, schelvis, tarbot of zeewolf
zout, peper
100gr. champignons
2 eetl. olie
1 knoflookteentje
2 eetl. boter of margarine
2 a 3 uien
1 rode en 1 groene paprika
4 a 5 tomaten
1/2 citroen
Bereiding:
Wrijf de visfilets in met peper en zout en leg ze in een ingeboterde ovenvaste schotel. Snij de uien in stukken, de champigons doormidden en de paprika in reepjes. Laat nu de olie heet worden in een koekepan en fruit er de groenten in. Dan boven de gefruite groenten het knoflookteentje uitpersen. Tomaten ontvellen en kleinsnijden en bij de groenten doen. Citroen uitpersen. Spoel de citroenpers na met een scheutje water en giet dit met het citroensap over de groenten. Strooi er peper en zout over en laat een minuut of vijf zachtjes sudderen. Spreid het groentemengsel uit over de vis. Verdeel er de boter (in klontjes) over en schuif dan in een voorverwarmde hete oven. (250 gr.) Laat de vis in ong. 15 minuten gaar worden. Kook rijst of aardappelpuree (pakje) bij dit verrukkelijke visgerecht.
Receptnummer: 3936 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept