Ingredienten: (4 pers.):
4 grote kuikenbouten,
2 uien,
2 teentjes knoflook,
1 grote rode paprika,
200 gr chorizo (knoflookworst)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bloem
1 eetlepel paprikapoeder
1 klein blikje tomatenpuree
1 glas rode wijn
0.5 l kippenbouillon
1 blikje gepelde tomaten (400 gr)
100 gr zwarte olijven
zout en peper, peterselie | Bereiding:
Uien snipperen, knoflook raspen, paprika in smalle reepjes snijden, chorizo in plakjes snijden en halveren. Olie verwarmen, en de kuikenbouten rondom bakken, en daarna uit de pan halen. In de olie de ui en de knoflook fruiten. De bloem en de paprikapoeder erdoor roeren. Tomatenpuree toevoegen en afblussen met de wijn en de bouillon. Goed doorroeren en de gepelde tomaten en paprikablokjes toevoegen. kuikenbouten terug in de pan doen en in ongeveer 20 minuten goed gaar laten worden. Chorizo en olijven toevoegen en nog 15 minuten mee laten sudderen. Op smaak brengen met peper en zouten garneren met peterselie. |