Nieuws   Zoeken 

Rina's rookworst met witlof uit de oven
Ingredienten: (3 pers.):
500 gr rookworst
750-850 gr witlof
50 gr boter
25 gr bloem
1 1/2 dl bouillon
1 dl melk
zout peper nootmuskaat
75gr geraspte kaas
Bereiding:
Laat rookworst wellen en snij in plakjes. Kook de witlof 8 a 10 min met wat zout.en laat uitlekken. Oven voorverwarmen op 200 graden. smelt 30 gr boter roer de bloem erdoor en schenk er onder voortdurend roeren de bouillon en daarna de melk erbij. Blijf roeren tot er een gladde saus is verkregen, en laat 5 min zachtjes pruttelen. Roer de helft van de kaas erdoor en los het op onder voortdurend roeren op in de saus. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Schep de rookworst en de witlof luchtig door elkaar. Doe alles over in een beboterde ovenvaste schaal. Schenk de saus erover en bestrooi de rest van de kaas er over heen. Leg hier en daar een stukje boter erop. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat er in 15 min een bruin korstje op komen.
Receptnummer: 3959 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: rina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept