Ingredienten: (4 pers.):
1 krop sla
1 krop eikenbladsla
3 eetl witte wijnazijn
1 ui
75 gram magere spekreepjes
200 gram gerookte kipfilet
75 gram maiskorrels
75 gram kidneybonen
1 eetl dijon mosterd
1 eetl ketchup
1 eetl zoete chilisaus
3 eetl olijfolie
zout
peper
1 bakje kerstomaatjes
daikonkers | Bereiding:
Sla wassen en scheuren. Ui snipperen. Maiskorrels en kidneybonen uit laten lekken. Kipfilet in blokjes snijden. Azijn verhitten, ui toevoegen en in 3 minuten gaarstoven. In een droge koekepan de spekreepjes in 5 minuten krokant bakken. Op keukenpapier uit laten lekken. In een schaal ui, spek, kip, mais en bonen mengen. Mosterd, ketchup en chilisaus door elkaar kloppen. Olijfolie in een dun straaltje erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. De helft van de dressing door de salade mengen. De slabladeren op borden schikken. Salade in midden erop schikken. Rest van dressing over slabladeren druppelen. Garneren met gehalveerde kerstomaatjes en daikonkers. |