Danielle's bloemkoolschotel Stroganoff
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. gehakt
aardappelen
bloemkool
1 gesnipperde ui
1/8 l. (slag)room
1/8 l. creme fraiche
1 el. paprikapoeder
blikje tomatenpuree
geraspte kaas
peper, zout
Bereiding:
aardappelen en bloemkool gaar koken (lekker makkelijk in 1 pan) bak intussen het gehakt rul en voeg de gesnipperde ui en de champignons (in plakjes) toe voeg daarna de room, de helft van de creme fraiche, tomatenpuree en paprikapoeder toe aan het gehaktmengsel en roer alles goed door giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp ze, samen met de rest van de creme fraiche, door elkaar tot een gladde puree verdeel de helft van de puree in een beboterde ovenschaal, dan het gehaktmengsel en dan weer puree strooi de kaas erover en laat dit in de oven mooi bruin worden
Receptnummer: 3986 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Danielle
Opmerking:
voor de echte 'snelklaar-kok' kun je ook een kant en klaar zakje stroganoffsaus aan het gehaktmengsel toevoegen, je laat dan de room, paprikapoeder en tomatenpuree achterwege. voeg wel de helft toe van de creme fraiche voor een extra romig gehaktmengsel en de andere helft voor een extra romige puree
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept