Nieuws   Zoeken 

Sophie's Thaise kip-curry
Ingredienten: (4 pers.):
1 citroen,
1 ui,
3 teentjes knoflook,
1 theelepel sambal oelek,
2 eetlepels kerriepoeder,
500 gr kipfilet,
1 rode paprika,
1\2 struik paksoi
3 eetlepels olie,
1 zakje santen (Conimex)
1 eetlepel worcestersaus
2 eetlepels peterselie of koriander
Bereiding:
citroen schoonboenen en rasp er 1 theelepel gele schil dun af. Ui en knolook heel erg fijn hakken en vermengen met de citroenschil, de sambal, en de kerriepoeder. De kipfilet in stukken snijden (niet te klein), en wrijf de kip met het kruidenmengsel in. Laat dit 5 minuten intrekken. Maak de paksoi schoon en snijd de struik in grove repen. Snipper de paprika. Verhit wat olie in een wok en fruit het kruidenmengsel even aan. Bak daarna de stukken kip bruin en gaar. Tenslotte de paksoi en paprika roerbakken in 1 minuut. Voeg dan 2 dl water en de santen toe. Breng dit aan de kook, en voeg de kip toe. Laat dit alles nog 3 minuten pruttelen. Breng de curry op smaak met worcestersaus. Strooi er wat koreander of peterselie over.
Receptnummer: 4002 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
lekker met pandanrijst en een lekkere frisse salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept