Nieuws   Zoeken 

Sonja's pittige vis(vlees)/koolrolletjes
Ingredienten: (2 pers.):
200 gr koolvis of tartaar/gehakt
6 chinese koolbladeren
1 ui
sambal
viskruiden
knoflook
bouillon poeder
allesbinder
Bereiding:
Vis gaarkoken (indien gehakt, deze niet eerst rullen maar rauw mengen) en fijn maken. Vervolgens mengen met 1/2 fijngesnipperde ui, een teentje knoflook, sambal en viskruiden (turkse viskruiden smaken hier erg goed bij). De koolbladeren aankoken (lekker als je dit in het water doet waar je de vis in hebt gekookt). Het vismengsel verdelen over de koolbladeren en bladeren dichtvouwen. Leg de pakketjes in een ovenschaal. saus: Fruit het uitje in wat olie en doe hier ongeveer 1 dl bouillon bij (tuinkruiden- of vis- of kippe- bouillon). Giet dit bij de vispakketjes en zet het dan 10 minuten in een oven op 200ºC. Als je gehakt gebruikt moet het geheel 20 minuten op 200ºC (of 10 minuten op 200ºC met 150W magnetron met een combi). Voor het serveren de saus een klein beetje binden met allesbinder.
Receptnummer: 4023 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Dit smaakt erg lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels maar ook met rijst. Beetje komkommersla erbij. Dit gerecht kan je van tevoren helemaal klaarzetten. Hoeft ie 's avonds alleen nog in de oven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept