Nieuws   Zoeken 

Sophie's platskeskook
Ingredienten: (6 pers.):
4 pakjes theebiskwietjes
2 bekertjes slagroom
4 et suiker
1 beker koffie
hagelslag
Bereiding:
slagroom met de suiker goed stijfkloppen, 1 beker verse koffie zetten Je kunt de "platskeskook" zo groot maken als je zelf wilt. Het gaat als volgt. Leg op een schaal een aantal koekjes. Besmeer de koekjes met slagroom. Dan ga je aan de volgende laag beginnen, maar dan eerst elke koekje heel kort in de warme koffie dompelen. Dan weer de koekjes met slagroom besmeren. Zo ga je verder. Laag voor laag. Koekjes gedompeld in koffie en slagroom. Tot slot de hele taart rondom insmeren met slagroom en royaal met hagelslag bestrooien. Een paar uurtjes koud laten worden in de koelkast en je hebt een heerlijke tractatie.
Receptnummer: 4046 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
Dit is een oud Limburgs recept. Een "platske"is een koekje. Kook staat voor taart. Naast de lekkere Limburgse vlaaien, kregen we vroeger thuis ook regelmatig deze lekkere "platskeskook.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept