Ronny's vliegensvlugge lasagne met spinazie en gerookte zalm
Ingredienten: (2 pers.):
8 lasagne-bladen (4 p.p.)
1 pond verse spinazie
2 tomaten
1 ons gerookte zalm (plakjes)
1 dl slagroom
100 gr blauwe schimmelkaas (Gorgonzola, Danish Bleu e.d.)
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Kook de lasagne bladen gaar; in het geval van al voorgekookte bladen maar een paar minuten. Roerbak de spinazie enkele minuten met de fijngehakte knoflook. Smelt in steelpan de kaas in de slagroom. In ovenschaal: lasagne, spinazie, lasagne, plakjes gerookte zalm, lasagne, tomaat in plakjes, lasagne, kaas/room-saus. Kwartiertje in oven doorwarmen en kleurtje lagen krijgen (evt. onder de grill).
Receptnummer: 4081 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Ronny
Opmerking:
Het geheim van snelle lasagne zit 'm in het vooraf apart koken van de lasagne-bladen (zelfs als die al "voorgekookt" zijn, zoals die van Honig). Als de andere ingredienten ook gaar zijn, hoeft-ie niet eens de oven in, of, zoals hier, alleen even voor een mooie bovenlaag. Nog lekkerder: gehakte (wal)noten door de kaasroomsaus roeren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept