Ingredienten: (5 pers.):
750 g aardappelen
500 g ham
2 potjes champignons
1 ei
250 g spekjes
een klein beetje olie | Bereiding:
schil de aardappelen,en laat ze 15 min zachtjes koken. snij de ham in kleine blokjes,en gooi de champignons alvast in de pan, maar verwarm de pan eerst met een klein beetje boter. als de champignons 2 a 3 min in de pan zitten gooi je de blokjes ham er bij, en de spekjes, laat ze ±10 min rustig roerend bakken. als de aardappelen klaar zijn, laat je ze even afkoelen. en daarna snijd u ze in plakjes/blokjes en doet ze in de pan met olie, maar verwarm de olie eerst even dan is de smaak wat lekkerder, laat de aardapelen mooi bruin braden,en doe ze in een schaal. als de champignons,ham,spekjes klaar zijn bakt u de ei als U de ei ±een halve minuut in de pan hebt moet het door elkaar husselen totdat het allemaal soort kruimeltjes worden, dan gooit u de ei,ham,spek en de champignons bij de aardappelen,en roer heel rustig! en dan schept u het op een bord, u kunt er ook een stukje vlees bij doen, maar je zit al behoorlijk vol van de spul wat in tussen de aardappelen!ik zou zeggen EET SMAKELIJK! |