Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stengeltje prei
1 rode paprika
2 stelen bleekselderij
1 doosje champignons
3 el olie
1 tl gedroogde oregano
1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gr)
1 dl kookroom
300 gr spaghetti
200 gr feta
100 gr geraspte kaas
| Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook, de prei in ringen, de paprika in reepjes, de bleekselderij in boogjes en de champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan en laat de ui, knoflook, prei, paprika, bleekselderij, champignons en de oregano fruiten tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de gepelde tomaten en de kookroom toe, en naar smaak peper en zout, en laat het groentemengsel ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Kook intussen de pasta. Schep de groentesaus en de verbrokkelde feta door de pasta. Serveer het met een frisse salade. |