Nieuws   Zoeken 

Beppie's Mediterrane vissoep
Ingredienten: (4 pers.):
5 eetl. Remia Olijvonaise Knoflook.
600 gr. visfilet.
(bijv. kabeljauw en zalm).
1 ui.
1/2 venkelknol.
1 sinaasappel.
1 eetl. Bak & Braad (olijf).
1 ltr. visbouillon.(kan van een blokje).
2 eierdooiers.
1 flinke theel. sambal oelek.
100 gr. garnalen.
100 gr. gekookte mosselen.
zout/peper.
50 gr. Parmazaanse kaas.
8 sneetjes stokbrood.
Beetje peterselie.
Bereiding:
Snijd de vis in grove stukken. Snipper de ui. Snijd de venkel in stukjes. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel. Verhit de Olijf Bakken en Braden in een soeppan en fruit de ui en de venkel even aan. Voeg 2 theel. sinaasappelschil met het sinaasappelappelsap en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en leg de stukken vis erin. ca. 8 min zachtjes laten koken tot de vis gaar is. Rooster de sneetjes stokbrood. Roer in een kom de Olijvonaise, eierdooiers en sambal doorelkaar. Leg de stukken vis op een bord en houd ze warm onder alufolie. Pureer de soep met een staafmixer. Roer het Olijvonaise-mengsel erdoor en verwarm de soep, al roerende, zachtjes tot hij gaat binden. Mosselen en garnalen toevoegen. Niet meer laten koken! Leg de vis in 4 grote kommen en schep de hete soep erover, leg het stokbrood erin. Strooi de kaas erover en zet de kommen even onder een hete grill tot de kaas gaat kleuren. Strooi er een beetje peterselie over! Eet smakelijk!!
Receptnummer: 4115 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
De mosselen en de garnalen hoeven niet persé. Maar voor een maaltijdsoep is het dan wat gevulder!
Dit is een recept uit een boekje van Remia, echt heel lekker, vind ik tenminste!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept