Sophie's kabeljauwpilaf
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote prei in kleine stukjes
2 dikke uien in kleine stukjes
50 gr boter
1 bakje champignons in plakjes
3 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
1 bekertje sour cream
200 gr rijst
400 gr kabeljauw (diepvries)
1\2 dl vieux of cognac
100 gr geraspte kaas
peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de boter en bak de uien en de prei ongeveer 5 minuten. Voeg de champignons toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Voeg de ketjap en de tomatenketchup toe en roer er vervolgens de sour cream door. Kook de vis in 10 minuten gaar in wat water. Vermeng het preimengsel, de uitgelekte vis en de rijst voorzichtig door elkaar. Roer de vieux of cognac erdoor en breng het op smaak met peper en zout. Doe alles in een beboterde ovenschaal en strooi er de gerapte kaas over. In een voorverwarmde oven op 175 graden, in 25 minuten laten gratineren.
Receptnummer: 4200 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
Dit is al een heeeeel oud recept, ooit gevonden in een boek van het Nederlandse Zuivelbureau. Maar ook al is het een oud recept, het is gewoon lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept