Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. rijst
boter of olie
4 ons kipfilet
2 el paprika poeder
2 uien
bakje champigons
2 groene paprika's
2 blikjes tomatenpuree
ong. 3 1/2 dl slagroom
4 el peterselie
2 bananen
handje ongezouten pinda's
chilisaus naar smaak
zout en peper | Bereiding:
De rijst gaarkoken. Kip in stukjes snijden en bestrooien met paprikapoeder. Snipper de uien, snijd de champignons in vieren en de paprika's in reepjes. Verhit de boter of olie en bak de kipstukjes rondom bruin. Voeg de gesneden groente toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Voeg dan naar smaak peper en zout toe en roer de tomatenpuree, chilisaus, slagroom en peterselie erdoor. Breng het aan de kook en stoof het vervolgens met de deksel op de pan zachtjes gaar in ca. 10 minuten. Pel intussen de bananen en snijd ze in plakjes. Roer de bananen door het kip-groentemengsel en warm ze even mee. Schep rijst op vier borden, verdeel de kip met groenten erover en bestrooi het met pinda's. Komkommersla erbij en je kunt smullen. |