Nieuws   Zoeken 

Els' weekend runderbeignets
Ingredienten: (4 pers.):
pnd rundergehakt
2 el tomatenketchup
2 flinke tl. dijon mosterd
scheutje worchestershiresaus
2 teentjes knoflook
zout en peper
1 tl paprikapoeder
8 el zelfrijzend bakmeel
4 eieren
5 el biogarde yoghurt
1 rode paprika
1 groene paprika
1 flinke ui
ijsbergsla
Bereiding:
Doe het gehakt in een kom en vermeng het met de ketchup, mosterd en de worcestershiresaus. Pers de knoflook uit en schep het met de paprikapoeder, flink wat peper en zout door het gehakt. Strooi onder voortdurend roeren beetje bij beetje debloem erbij. Klop de eieren los en giet ze erbij. roer alles door elkaar en doe de yoghurt erbij. Meng het heel goed! Snijd de ui in ringen, scheur de sla in stukjes en snijd de paprika's in reepjes. Verhit olie en laat daar telkens een lepel vol gehaktmengsel in glijden. Je kunt er meerdere tegelijk bakken wanneer ze niet te groot zijn. Bak de beignets mooi bruin aan alle kanten en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm. Bak dan de uiringen en paprika in de olie op een matig vuurtje. Maak op een platte schaal een bedje van sla en leg de uiringen en paprika erop. Schep dan de beignets erop. Geef er pitabroodjes of gewone zachte broodjes bij plus een lekkere knoflooksaus, bbq saus is er ook lekker bij, trouwens bijna ieder sausje.
Receptnummer: 4245 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Een leuke variatie op een broodje hamburger.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept