Nieuws   Zoeken 

Reina's lamsvleesschotel (van Irene)
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr. lamsvlees of lamsmedaillons
1 grote aubergine
1 grote ui
400 gr. stukjes gepelde tomaat (blik)
1 groene paprika
1 eetl. paprikapoeder
3 eetl. olijf- of zonnebloemolie
1 mespunt tijm
2 theel. provencaalse kruiden
1 teen knoflook
lamsvleeskruiden
peper en zout
bloem
1 eetl. creme fraiche
paar druppels tabasco
Bereiding:
Schil de aubergine, snij in kleine blokjes, bestrooi met zout in een vergiet en laat ong. 20 minuten intrekken. Snijd ondertussen de paprika en ui in kleine stukjes. Wrijf het in blokjes gesneden lamsvlees in met lamskruiden, bestrooi daarna met paprikapoeder en bloem. Verhit de olie in de koekepan en braad het vlees gaar in 5 minuten. Roerbak in een hapjes- of braadpan paprika, uien en aubergine en uitgeperst teentje knoflook met wat zout, peper, tijm en provencaalse kruiden. Voeg het sap van het blikje tomaten toe en op het laatst als alles gaar is de gepelde tomaten. Roer hierna het vlees er door heen en bindt het geheel met creme fraiche en breng op smaak met tabasco.
Receptnummer: 4252 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Serveer met witte rijst en een frisse salade. Macaronie o.i. kan natuurlijk ook.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept