Gado-Gado(van Marlee)
Ingredienten: (4 pers.):
witte rijst
Inproba Satesaus (edah)of van toko
500 gram groente :
bijv. sperziebonen , witte kool en tauge
of zakje roerbakgroente 350 gram en 200 gram tauge
3 hard gekookte eieren
gebakken uitjes - bawang goreng
kroepoek emping
Bereiding:
Kook de witte rijst. Snijd de witte kool in kleine stukjes, halveer de schoongemaakte sperzieboontjes en was de tauge. Kook de witte kool en sperzieboontjes beet gaar (5 min) en giet ze af over de tauge heen. Maak ongeveer 200 á 300 dl. pindasaus volgens beschrijving. Neem een schaal en doe daar de groente´s in, schik er de plakjes gesneden ei op, strooi er ongeveer 2 eetlepels gebakken uitjes over en doe daar de pindasaus overheen met hier overheen kroepoek emping verdeeld. Serveer dit samen met de gekookte rijst, plakjes komkommer, goreng kentang en eventueel nog wat gewone kroepoek. Ook sate erbij is erg lekker.
Receptnummer: 4420 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept