Nieuws   Zoeken 

Carla's bolognaise saus
Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
2 wortelen
1/8 selderijknol
1 preitje
4-6 eetl. olie
500 gr gehakt
bloem
1/8 l. water
1/8 l. rode wijn
1 klein bouillonblokje
groot blikje tomatenpuree(heinz)
1 pakje gezeefde tomaten (heinz)
1 knoflookteentje
1 laurierblad
1 theel. oregano
basilicum
wat tijm
zout en peper
Bereiding:
Uien snipperen, knoflook persen, de wortelen en selderij grof raspen en de prei in ringen snijden. Al deze groenten een minuut of 5 in hete olie fruiten, dan het gehakt erbij doen en het gehakt prakken zodat het kruimelig wordt maar niet bruin. Een klein beetje bloem erop strooien, roeren en dan het vocht en alle andere kruiden toevoegen. Op het laatst de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toevoegen en de saus daarna een half uurtje met de deksel op de pan laten koken onder af en toe roeren op laag vuur. Ondertussen de spaghetti of spaghettini koken,en serveren met parmezaanse kaas.
Receptnummer: 4435 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Het lijkt een hele hoop werk, maar valt ontzettend mee omdat het een half uur op een laag vuurtje staat. Laatst heb ik een flesje marsala sweet (rode italiaanse wijn voor door het eten) bij de slijterij gevonden. inhoud 10 cl.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept