Rina's hamlapjes in tomatensaus |
Ingredienten: (3 pers.):
750 gram hamlapjes in blokjes
1 grof gesneden grote ui
1 teentje knoflook
2,5 dl bouillon(van blokje)
2 blikjes tomatenblokjes op sap
klein blikje tomatenpuree
2 ons champignons
2 el. olie
1 tl suiker
boter of margarine | Bereiding:
Bak het vlees in hete boter met scheutje olie bruin. Voeg er ui en knoflook aan toe en blijf roeren tot alle vocht is verdampt. Kook de aanbaksels los met de bouillon. Roer tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met peper en zout. Maak de saus minder zuur met een beetje suiker. Champignons in vieren gesneden erbij en laat ca 1 uur op sudderpit gaarstoven. Dien op met macaroni naar keuze en gesnipperde groene kruiderij. |
Receptnummer: 4487 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: rina |
Opmerking: Voor een italiaanse smaak doe je 2tl basilicum en 1 el gedroogde pijnboompitjes toe aan de saus. Voor een nog lekkerde smaak de helft rode wijn en de helft bouillon toevoegen i.p.v. 2,5 dl bouillon |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |