Nieuws   Zoeken 

Arry's Surinaamse Moksi Alesie
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr rijst
4 dl water
250 gr varkensvlees in blokjes
100 gr zoutvlees (of mager spek) in heel kleine blokjes
50 gr hollandse garnalen
1 ui, 1 tomaat, 1 teentje knoflook (kleingesneden)
1 el tomatenpuree
2 el versgesneden selderij
250 gr gesneden witte kool
2 maggiblokjes
1 tl sambal
zout/zwarte peper
boter/olie
Bereiding:
Boter/oliemengsel verhitten, hierin het varkensvlees aanbraden tot het bruin is. Dan de ui en knoflook toevoegen en even mee laten bakken. Daarna alle andere ingrediƫnten toevoegen, door elkaar roeren en met deksel op de pan 30 minuten zachtjes laten stoven. Proeven of het gaar is (check vooral de kool!), anders nog even laten staan. Op smaak afmaken met zout en peper. Opdienen met komkommerzuur.
Receptnummer: 4493 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Het meeste werk zit in de voorbereiding, als het staat te stoven heb je alle tijd voor een glaasje wijn of zo. Het resultaat is een hele milde maar smakelijke en voedzame schotel die een complete maaltijd kan zijn maar die je ook kunt "opleuken" voor evt. bezoek met bijv. gebraden kip of kouseband.
Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept