Nieuws   Zoeken 

Lintmacaroni met gerookte zalm en paling van Laurentina
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. gerookte zalm
200 gr. gerookte paling
250 ml slagroom
500 ml melk
75 gr. bloem
100 gr. boter
400 gr. champignons
4 bosuitjes
1 citroen
400 gr. lintmacaroni
Bereiding:
Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Snij de bosuitjes in ringen en hou iets van het groen achter voor de garnering. Smoor in 25 gr. boter de champignons en de bosuitjes tot ze zacht zijn. Smelt ondertussen in een grote pan met dikke bodem de resterende boter en voeg de bloem toe. Roer goed tot een geheel en voeg daarna scheutje voor scheutje de melk toe. Elke keer goed roeren en aan de kook laten komen. Voeg de in stukjes gesneden zalm en paling toe en ook de champignons en bosui. Voeg de geraspte schil en het sap van een halve citroen toe. Even laten pruttelen. Dan de slagroom er door roeren maar niet meer laten koken. De saus moet vrij dun zijn, dus voeg eventueel nog iets melk toe. Serveren met lintmacaroni en garneren met de rest van de bosuitjes.
Receptnummer: 4517 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Laurentina
Opmerking:
Lijkt duur maar als je het bij de Aldi koopt heb je een exclusief gerecht voor niet al te veel geld en het is erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept