Mini-koud-buffet van Jos
Ingredienten: (4 pers.):
1kg.kant en klare huzarensalade
2 ons gerookte zalm
2 ons palingfilet
surimisticks(namaakkrab)
1 ons achterham
potje asperges
augurken, gehalveerd
zilveruitjes
1 klein blikje doperwten
komkommer
tomaat
blikje ananasstukjes
middelgrote ui, fijngehakt.
4 hardgekookte eieren
1 appel in blokjes gesneden
fijngesneden peterselie
stokbrood of toast
voor de saus:
6 eetl. fritessaus
4 eetlepels tomatenketchup
ongeslagen slagroom(1/2 pakje)
scheutje sherry
citroensap
evt.wat gembersiroop
worcestersaus (enkele druppels)
peper/zout
Bereiding:
Meng de huzarensalade met de fijngehakte ui, de stukjes ananas, blokjes appel en de uitgelekte doperwten. Meng alle ingredienten voor de saus en schep dit door de salade. Stort de salade op een mooie platte schaal en garneer deze rondom met de zilveruitjes, tomaat, plakjes komkommer, augurk, de asperges met daarom heen een plakje ham, de gehalveerde eieren, de plakjes zalm en palingfilet, de surimisticks en bestrooi dit tot slot met de fijngehakte peterselie. Geef bij deze salade wat stokbrood of toast. Eet smakelijk !
Receptnummer: 4522 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Jos Plu
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept