Ingredienten: (4 pers.):
200 gr gekookte ham
200 gr salami
100 gr. grookte spekblokjes
1 rode ui
2 bosuitjes
1 kleine stronk broccoli
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
2 tomaten
1 kleine koolrabi
1 eetl. provincaale kruiden
1 teentje knoflook
2 eetl. olie sap van 1 citroen
zout en peper | Bereiding:
Snijd de vleeswaren in blokjes. Doe dit ook met de groente (broccili in roosjes) Blancheer deze in water met zout en citroensap 4 min. Ontvel de tomaten, en verwijder het binnenste. Roerbak eerst de spekblokjes, ui, bosui en knoflook 2 min. in de hete olie. Voeg daarna de geblancheerde groente toe, en roerbak 1 min. Vervolgens de ham en de salami 1 min. meebakken, en daarna de tomaat toevoegen. Zet het vuur laag en voeg zout peper en kruiden toe. Lekker met pasta of rijst |