Gebakken peren met amandelvla
Ingredienten: (4 pers.):
4 el amandelschaafsel
3 stevige peren (Conference)
30 gr. boter
30 gr. suiker
1 1/2 dl water
2 el zoete witte wijn
1 dl slagroom
3 dl vanillevla
4 plakjes cake
toefje munt
Bereiding:
Hak of maal 2 el amandelschaafsel fijn. Rooster 2 el amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de stevige peren, verwijder de klokhuizen en snijd de parten elk in 2-3 partjes. Smelt boter met de suiker in een ruime pan met dikke bodem en laat de suiker licht kleuren. Voeg het water toe en breng alles aan de kook. Voeg de peerparten toe en kook alles ca. 20 min. totdat er een stroperige siroop ontstaat en de peren glazig zijn. Schud de partjes regelmatig om. Voeg zoete witte wijn (Premières Cótes de Bordeaux Liquoreux) toe en kook nog ca. 3 min. Breng intussen de slagroom met de gemalen amandelen aan de kook en laat het 5 min. op een laag vuur trekken. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets af koelen. Roer er de vanillevla door. Verdeel 4 plakjes cake en de peerpartjes over 4 borden en schep de vla eromheen. Garneer met de geroosterde amandelen en een toefje munt
Receptnummer: 462 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: c1000
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept