Ingredienten: (4 pers.):
1 ui.
Olijfolie om te fruiten.
400 gr. (lams)gehakt
Theel. sambal.
1 ei.
± 2 eetl. bloem.
Zout en peper.
Mespunt gedroogde tijm.
2 teentjes knoflook.
Ca. 100 gr. feta (plak).
\Bloem om te bestuiven.
Boter of olijfolie om in te bakken. | Bereiding:
Pel en snipper de ui. Fruit de uisnippers in olijfolie zacht. Laat de uisnippers afkoelen en meng ze door het gehakt. Voeg ei, bloem, peper, zout, sambal en tijm toe en pers de knoflookteentjes hierboven uit. Alles goed door elkaar mengen. Snijd de fetakaas in 4 gelijke stukken. Wikkel om elk stuk fetakaas 1/4e deel van het aangemaakte gehakt; zorg dat de feta goed ingesloten wordt. Leg de gevulde gehaktballen ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven. Bestuif de gehaktballen rondom met bloem en bak ze in olijfolie of boter in ongeveer 25 minutengaar en bruin. Eet smakelijk! |