Nieuws   Zoeken 

Esther's creme brulee
Ingredienten: (4 pers.):
25 ml melk
75 ml slagroom
2 vanillestokjes
9 eidooiers
175 gr suiker
bruine basterdsuiker(voor karamelliseren)
Bereiding:
verwarm de oven op 100 graden, kook de melk en slagroom met de vanillestokjes. klop de eidooiers glad met de suiker. Giet voorzichtig het roommengsel bij de eidooiers en breng dit heel langzaam aan de kook, blijf roeren. Giet de creme door de zeef, en vul een paar kleine ovenvaste schaaltjes ermee vol. Zet de schaaltjes 45 minuten in de oven, laat het gerecht goed afkoelen. bestrooi de toetjes al laatste met de basterdsuiker en zet de schaaltjes in en bak ijswater onder een zeer hete grill.
Receptnummer: 4684 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 16 min. | Meer recepten van: esther
Opmerking:
je moet wel even geduld hebben, maar de voorbereiding is echt maar 20 minuten.....
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept