Nieuws   Zoeken 

Carla's Mon-Chou Kersentaart
Ingredienten: (8 pers.):
Ingredienten bodem :
2 eieren
50 gr. suiker
100 รก 175 gr. boter
1 1/2 pak volkoren biskwie
1 eetl. kaneel
Ingredienten voor de vulling :
100 gram verse roomkaas
50 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1/4 l. slagroom
1/2 l. pot kersen zonder pit
3 blaadjes gelatine (1rood - 2 wit)
Bereiding:
Doe de eieren, de boter, kaneel, suiker en biskwiekruimels(met de hand of met een keukenmachine fijn maken) in een kom en kneed dit goed door elkaar. Vet het bakblik in en bestrooi het met bloem en verdeel de massa gelijkmatig over de bodem. Zet dit in de koelkast. De roomkaas glad kloppen met de basterd en vanillesuiker. De slagroom stijf kloppen en het kaasmengsel erdoor kloppen. De massa over de koekjesbodem uitstrijken, en weer terug in de koelkast. De kersen uit laten lekken en het nat opvangen. Hiervan 2 dl. aan de kook brengen en de geweekte gelantieneblaadjes hierin oplossen en 1 minuut door laten koken. Dit bij de kersen doen en af laten koelen, dan over het kaasmengsel uitschenken en de taart een paar uur laten opstijven in de koelkast.
Receptnummer: 4688 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Ik maak het de avond ervoor zodat het de hele nacht kan opstijven.Verder een kooptip, ik haal de roomkaas bij de aldi en de biskwie van a/h eigen merk, ik zoek dan wat ik de lekkerste vind uit, en de taart PROEF ZELF MAAR
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept