Nieuws   Zoeken 

Hanneke's gehaktballetjes met couscoussalade
Ingredienten: (4 pers.):
1 courgette in blokjes
1 ei losgeklopt
1 eetlepel peterselie vers, fijngehakt
1 groene paprika in blokjes
1 rode paprika in blokjes
1 teentje knoflook geperst
1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
2 uien grofgehakt
2 theelepels citroenrasp
2 1/2 deciliter bouillon groente
250 g couscous voorgekookte
3 tomaten ontveld, in blokjes
3 eetlepels munt vers, in reepjes
3 eetlepels olijfolie
50 g olijven knoflook
500 g gehakt
70 g paneermeel
peper versgemalen
zout
Bereiding:
Meng in een grote kom het gehakt, de knoflook, citroenrasp, peterselie, 1 eetlepel muntreepjes, paneermeel, ei, zout en peper door elkaar. Kneed het gehakt goed door elkaar en draai er ca. 35 kleine balletjes van 3 Cm doorsnede van. Breng de stoompan aan de kook en stoom de gehaktballetjes in ca. 10-15 minuten gaar. Verhit ondertussen in een hapjespan 1½ eetl. olie en fruit hierin de ui. Bak de courgette en paprikablokjes ca. 5 minuten mee. Doe de couscous in een grote kom en schep er 1½ eetlepel (olijf)olie door. Breng de bouillon aan de kook, schenk deze over de couscous en laat de couscous ca. 5 minuten wellen. Voeg de tomatenblokjes, olijven en Provençaalse kruiden aan het groentemengsel toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Roer de couscous met een vork los en schep het groentemengsel door De couscous. Breng de couscous op smaak met peper. Verdeel de couscoussalade in bergjes over 4 borden en verdeel Hierover de gehaktballetjes en 2 eetlepels muntreepjes
Receptnummer: 4699 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept