Ingredienten: (4 pers.):
1 pond h.o.h. gehakt
paneermeel
1 ei
peper, zout, nootmuskaat of zakje gehaktkruiden
3 teentjes knoflook
1 1/2 t.l. sambal
1/2 kopje ketjap manis (Kaki Tiga of Ketjap A)
mespuntje ve-tsin
klontje boter of vloeibare boter | Bereiding:
Gehakt mengen met paneermeel, knoflook, ei en kruiden. Dit in ovenvaste schaal doen, hier wat paneermeel over strooien en er een klontje boter over verdelen. Oven voorverwarmen op 200 graden en het gehakt in ong. 30 minuten gaar laten worden. Intussen ketjap, sambal en ve-tsin vermengen Na 30 minuten ovenschotel uit de oven halen en het ketjapmengsel er over gieten, dan schaal nog even 5 minuten terug in de oven. Lekker met witte rijst en groenten of als bijgerecht bij een rijsttafel. |