Nieuws   Zoeken 

Carla's saucijzebroodjes
Ingredienten: (12 pers.):
voor het deeg:
200 gr. bloem, gezeefd
100 gr. harde boter
iets meer dan mespunt zout
circa 1 dl water
voor de vulling:
200 gr. mager varkensgehakt
200 gr. kalfsgehakt
4 sneden oud witbrood zonder korst
1 klein ei, losgeklopt
peper,zout, nootmuskaat
Bereiding:
Doe de bloem met het zout in een kom. Houd 1/3 deel achter. Snijd de boter met twee messen door de bloem tot kleine stukjes. Voeg al roerend met een mes zoveel water toe, tot een samenhangende massa is verkregen. Kneed er vooral niet in, de warmte van de hand zou het deeg te slap maken. Strooi wat bloem op het aanrecht en wentel hier het deeg doorheen, zodat het van buiten niet meer kleverig is. Gebruik de achtergehouden bloem bij het verder uitrollen van het deeg. Rol het deeg uit tot een lap. Keer het steeds om,zorg dat het niet aan het aanrecht blijft plakken. Maak het los met een pannekoekmes. Bestuif het met bloem, wanneer het wordt gekeerd. Vouw de lap in drieen of vieren,draai hem een slag om en rol het deeg op dezelfde manier weer uit. Vouw het weer op en rol het dan uit tot de gewenste groot. Laat de lap deeg,afgedekt met een stuk keukenpapier 30 minuten op een koele plaats liggen. Maak de bakplaat nat met water. Verwarm de oven tijdig voor op 225 gr. Week het verkruimelde brood in het ei. Maak het met een vork fijn. Voeg beide soorten gehakt, peper, zout en nootmuskaat toe en meng alles tot een pittig smakend geheel. Proef het op smaak af. Maak er 12 balletjes van gelijke groote van en rol deze op een met bloem bestoven plank tot circa 8 cm lange rolletjes. Rol van het deeg een lange lap van circa 10 cm. breedte. Leg een rolletje gehakt op het deeg, enige cm boven de onderkant van de lap. Sla ruim zoveel deeg om het rolletje heen, dat er 1 cm deeg uitsteekt. Snijd het deeg hier af. Licht de uitstekende lagen deeg van elkaar en maak de onderste laag nat, leg de bovenste laag erop. Druk met een vork het deeg juist bij het rolletje gehakt aan. Maak de andere saucijzebroodjes op dezelfde wijze en laat ze 30 minuten op een koele plaats staan. Maak op de saucijzebroodjes met de achterkant van een mes ondiepe inkervingen, bestrijk ze met ei. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de saucijzebroodjes in 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Serveer ze warm.
Receptnummer: 4842 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Dit recept komt uit een kookboek gekregen van mijn moeder, en komt uit 1976. Het is enorm veel werk en tijd , maar wel lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept