Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. champignons
gedroogde tijm
creme fraiche (250 ml)
witte wijn
hamblokjes
spekblokjes
geraspte oude kaas
knoflook (1 a 2 teentjes)
tablet tuinkruidenbouillon
| Bereiding:
Bak de spekjes. In een andere pan de ui fruiten en daarna de knoflook toevoegen. De champignons in grove stukken snijden en toevoegen. Laat het geheel ongeveer 10 min. sudderen. Een flinke scheut witte wijn toevoegen en het bouillontablet verkruimelen boven de pan. Strooi er wat tijm bij en laat het geheel inkoken. Van het vuur nemen. Creme fraiche, spekblokjes, hamblokjes erdoor roeren. De geraspte kaas erover heen strooien. Voor een lekker bruin korstje nog een paar minuten onder de grill. Heerlijk met biefstuk en aardappelkroketjes of met stokbrood. Uiteraard vergezeld door een goed glas witte wijn. |