Nieuws   Zoeken 

Karen's heerlijke gehaktrol
Ingredienten: (2 pers.):
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetl. olie
1/2 theel. gedroogde oregano
200 gr rundergehakt
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. mosterd
zout en peper
1 ei
2 grote plakken (dun) rauwe ham
4 plakjes bladerdeeg
Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 220 gradenC. snipper de ui en de knoflook. verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui/knoflook, doe de oregano erbij en laat kort meefruiten. voeg het gehakt toe en bak het rul tot het bruin is. Haal van het vuur af en meng er de tom.ketchup, mosterd, zout en peper en de helft van het losgeroerde ei door. Laat dit mengsel even afkoelen. Leg de bladerdeegplakjes naast elkaar zodat ze net overlappen en maak er een vierkant van. Verdeel de lap met de botte kant van een mes in de lengte in drieen (niet doorsnijden). Verdeel de 2 buitenste stukken met een mes in reepjes van ong. 1,5 cm breed en bestrijk ze met ei. Beleg het midden met de ham, verdeel hierover het gehaktmengsel en vouw de ham hierover. Vouw de bovenste en onderste reepjes langs de gehaktrol, zodat er een bakje ontstaat. Vouw de overige deegreepjes ombeurten van rechts en links over de rol naar het midden. Bestrijk met het resterende ei en leg de rol op een met bakpapier bekleede bakplaat en bak 'm in +/- 20 min. goudbruin en gaar.
Receptnummer: 4902 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Karen
Opmerking:
Zodra ik begin met het bladerdeeg leg ik dat meteen al op de bakplaat, omdat het anders zo lastig te verplaatsen is. Best wel machtig gerecht, wij eten er ook bijna nooit groenten meer bij. Als je toch groenten wilt is erwtjes/worteltjes er heel lekker bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept