Ingredienten: (4 pers.):
4 gestoomde makreelfilets
3 uien
4 teentjes knoflook
2 eetl sambal
2 tomaten ontveld en klein gesneden
1 eetl suiker
1 eetl citroensap
1/2 theel laos | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 160 graden. UIen in halve ringen snijden. De sambal, ketjap, laos, citoensap en 2 eetl olie mengen plus de knoflook. Verhit 2 eetl olie en roerbak de uiringen, doe er naar 3 min de tomatenstukjes en het sambalmengsel bij en laat dit 2 min. pruttelen. Leg 4 stukken aluminiumfolie klaar en verdeel de helft van het ui -sambalmengsel hierover, leg hierop de makreel en schep dan de rest van het ui-sambalmengsel hierop. Vouw de pakketjes dicht en zet ze ongeveer 1 1/2 uur in de oven. Lekker met rijst. Een beetje werk maar overheerlijk |